Владимир Филков отличен в номинацията доброволец на 2020 година в конкурса „Пожарникар на годината”.

Днес кметът на община Благоевград инж. Румен Томов връчи грамота на Владимир Филков, доброволец в Доброволно формирование „Георги Измирлиев – Македончето“.

Филков е номиниран в категория „Доброволец на годината 2020 в конкурса „Пожарникар на годината”.

В традиционната надпревара за 26-и пореден път бяха отличени най-добрите огнеборци, спасители и доброволци за 2020 година. Номинацията и отличието на Владимир Филков е признание за взетото участие в акции за овладяване и погасяване на възникнали масови горски и полски пожари, операции по издирване и спасяване, и неговата отдаденост при изпълнението им.

С подкрепата на началника на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Благоевград, гл. инсп. инж. Боян Кондуров, Владимир Филков бе удостоен с тази грамота от д-р Ясен Цветков, председател на Национална асоциация на доброволците в Република България.

Наградата е символ на благодарността към всеотдайността, желанието и упорития труд на доброволеца, който притежава голямо сърце, копнеещо за възможността да бъде от помощ на нуждаещите се. На награждаването присъства и координатора на ДФ“Георги Измирлиев-Македончето “ – Явор Хаджиев

Вижте цялото интервю: struma.bg