Ултрамаратон в Благоевград, предизвикателството RATCU със съдействието на СБС

Ултрамаратон в Благоевград! Предизвикателството RATCU вече е тук:

„Blagoevgrad Running Club” организират, за първи път в града, маратонско предизвикателство „RATCU Blagoevgrad“. Събитието стартира в 10.00 часа пред кметството на село Еленово. Трасето е дълго 11.5 км и набира 490м денивелация в две изкачвания и спускания. Повече информация относно маршрута може да намерите на следния линк:

https://www.alltrails.com/explore/map/4997226853-f12ee97… .

Всеки участник трябва да се погрижи за своята храна, хидратация и зона за почивка на Старт/Финал.

Целта на всеки бегач, който ще вземе участие в RATCU Blagoevgrad е да пробяга, колкото се може повече обиколки по кръговото трасе. Победителят от “RATCU Blagoevgrad” ще получи „Златен билет“ за участие в RATCU Кладница, както и Купа, осигурена от Община Благоевград.

RATCU Blagoevgrad е безплатно любителско събитие. Run Around The Clock ULTRA /RATCU/ е планинско ултра – бегаческо събитие от рода на „LAST MАN STANDING”. Вдъхновител на формата е небезизвестният Пирин Галов, който за първи път организира RATCU в Кладница през 2020г.

Повече подробности за маратона може да откриете в страницата на събитието във фейсбук. https://www.facebook.com/events/458218305271501/

Съюза на Българските Спасители ( СБС ) отряд Благоевград обезпечава безопасността на състезателите!

Участие взеха зам. председателя на СБС г-н Владимир Филков, координатор за Благоевград Явор Хаджиев, зам. координатор за Благоевград Христина Календерска, Георги Георгиев, Мариела Гюшина и Ангел Алексиев.