Участие на СБС в Трявна Ултра 2017

Над 500 маратонци от 16 страни ще участват на 15-16 юли 2017 г. в Трявна Ултра 2017, едно от най-значимите състезания по планинско бягане и скороходство в България. Те ще се надпреварват на три различни дистанции – 23 км, 76 км и 141 км. Свободна дистанция от 3 км ще зарадва всички начинаещи, а феновете на горските преходи, които харесват по-умерено темпо, могат да се включат в 35 км пешеходен поход в група и предварително селектиран маршрут. Събитието се провежда за трета поредна година, а броят на участниците на всички дистанции се е повишил със 70% спрямо 2016-та, когато на старта се наредиха 305 души.

Очакваме много позитивен отзвук и тази година, изключително сме благодарни на тревненци и приятели от региона, които ни помагат! Надяваме се всички да останат доволни и най-важното – да гарантираме в максимална степен безопасността на участниците и доброволците, коментира Николай Колев, председател на Сдружение АйРън и един от водещите организатори на събитието.

И тази година събитието се провежда с подкрепата и помощта на Община Трявна и кметовете на Община Трявна и гр. Плачковци – г-н Дончо Захариев и г-н Борислав Борисов. Генерален спонсор е пловдивската козметична компания Био Фреш Biofresh, чийто продукти са популярни в над 60 страни.

Стартът за трите дистанции бягане ще бъде даден точно в 06:00 часа сутринта на 15-ти юли от площада пред Община Трявна.

Трявна Ултра 2017 в цифри и факти: за обезпечаването на трасето и подкрепителните пунктове през 2017-та година ще са необходими приблизително 150 души доброволци, 50 автомобила, 12 подкрепителни пункта, 160 км маркирано и обработено трасе, 6 тона вода и напитки, 7000 табели, 1000 маркиращи флагчета, 2 тона храна, специализирани екипи за радиокомуникация, спасители, лекарски екипи, кинезитерапевти и др.

И през 2017 година Съюз на българските спасители се включи в Трявна Ултра като доброволци-спасители за да помогнат на всички, които имаха нужда. 

Сърдечни благодарности изказва председателя г-н К. Карамитов и целият екип на СБС на организаторите, всички участници и доброволци за прекрасните споделени моменти и пожелават много здраве и любов. 

До скоро!