SPECIAL TACTICS BODYGUARD IN A REAL SITUATION

Българска Бодигард Федерация, Национален съюз Безопасност и охрана и Колеж по охрана и сигурност „Св. Георги Победоносец“ организират TRAINING CAMP: SPECIAL TACTICS BODYGUARD IN A REAL SITUATION.
Практически курс: лична охрана, специални тактики. Курсът ще се проведе от 19 до 22 май 2014 год., гр. Сандански,
база: хотел Перун.
На завършилите курса се издава удостоверение, по образец на Министерство на образованието и науката, за завършен квалификационен курс Лична охрана специални тактика. Домакин на тренировачния лагер е председателя на Сдружение Съюз на Българските Спасители и най-младия бодигард за 2012 година г-н. Костадин Карамитов. В тренировъчния лагер единствен от търговищки регион е поканен да участва и Николай Алексиев – собственик на Бодигард Секюрити. По време на курса в Сандански участниците ще бъдат разделени на групи, като с всяка ще се заеме инструктор, който ще организира тренировъчния ден под формата на лекции и практически занятия. Модулите в курса са разработени специално за нуждите на участниците от преподавателите в Колежа по охрана и сигурност, както и от гост-преподаватели.
Първият модул е Combat Shooting: с инструктор Валентин Виденов от Стрелкови клуб Булет. Той е бивш служител на МВР, състезател по спортна стрелба с пистолет, а в момента и инструктор по практична IPSC стрелба.
Другият модул, по който ще се обучават участниците, е Специфични техники за самозащита без оръжие, техники на последния шанс срещу хладно и огнестрелно оръжие, основи на боравене с хладно оръжие. Тук инструктор ще бъде Цветан Тренчев – пети дан Шито Рю Карате.
Краси Панчев пък ще обучава курсистите в модула Quickly Reaction Forces. Той е парашутист-разузнавач от българската армия. Според него за добрия рейнджър е много важна дисциплината, самоконтролът и психическата устойчивост.
Тренировъчният лагер ще завърши с модулите Тренировки по система Elite Combat Fitnes и Комплексно заключително занятие Last Men Standing Костадин Карамитов, ще запознае обучаващите се със спасителната дейност, реакцията и долекарската помощ при кризисна ситуация.
На 21-ви май, след обяд за състезанието Бодигард и на закриването ще присъства генерал – майор Румен Ралчев, както и секретаря на Национален съюз безопасност и охрана!