Спасители разполагат с Термална камера предоставена от HIKMICRO

Съюз на българските спасители вече разполага с професионална термална камера, която ще използва за търсене и спасяване на хора в градски условия и гористи местности, предоставена от производителите „HIKMICRO“, със съдействието на ZARIMEX.

Факт са зачистилите се случаи на изчезнали и изгубили се хора, спасителите които се включва в издирвателни акции ще разполагат с професионални термални камери за издирването им, като самата термална камера ще позволи акцията по издирване да не приключва, когато настъпи вечерта, а напротив да продължи и вечерта.

Термална камера HIKMICRO Falcon FQ50 е оборудвана с термосензор с най-висока спецификация, термоядро 640×512 12 микрона с чувствителност под 20mk NETD, за да осигури невероятна производителност дори при трудни метеорологични условия с обхват на засичане до 2600 метра. HIKMICRO Falcon FQ50 разполага с усъвършенствана термична производителност, 2,6-кратно оптично увеличение с до 8-кратно цифрово увеличение, картина в картина, цветови палитри, видеозапис, Wi-Fi и др.

Компактният и първокласен дизайн с цилиндрична форма предлага перфектно изживяване при работа. Той позволява работа с една ръка, а също така е оптимизиран както за левичари, така и за десничари. Освен това в устройството е използван мек и щадящ кожата материал за по-добро усещане в ръката. Термалната камера приляга добре в ръката и може лесно да се прибира в джобове.

Дизайнът на бутоните е значително подобрен в съответствие с обратната връзка от потребителите, което в по-голяма степен отговаря на нуждите на потребителите в реални условия на употреба. Подредбата на бутоните е много удобна за потребителя, а благодарение на различните форми всяка функция може да бъде идентифицирана и управлявана интуитивно и бързо – дори когато носите ръкавици или сте в пълна тъмнина.

Здравият магнезиев материал на корпуса предотвратява корозията от изпотяване, дъжд, мъгла и роса. Обективът използва технология за SDLC покритие, която ефективно предотвратява надраскване. С водоустойчив клас IP67 устройството може да бъде потопено във вода с дълбочина до 1 метър за период до 30 минути.

С една батерия устройството може да работи до 6 часа. Благодарение на удобната функция за смяна на батериите може да се използва друга батерия като резервна, която осигурява достатъчно енергия за непрекъсната работа. Освен това всяка обикновена захранваща банка, свързана чрез интерфейс Type-C, може да се използва като външно захранване.

Термалната камера Falcon FQ50 има голям обхват на засичане до 2600 м и много голямо зрително поле до 15,3 м на 100 м. Подходяща е за различни сцени на наблюдение, като дава значително предимство при нощно преследване на големи разстояния от издигнато укритие в полето или перфектен обзор в гориста местност на къси разстояния.