Спасители от отряд Благоевград обезпечават Belasitsa Sky Run състезание по планинско бягане

Belasitsa Sky Run e състезание по планинско бягане, което преминава по билото на една от планините с най-красиви панорами на Балканския полуостров. По време на събитието участниците ще могат да се насладят на гледки към три държави – България, Македония и Гърция и ще зърнат трите най-високи планини на Балканите (Рила, Олимп и Пирин). Две красиви езера (Дойран и Керкини) правят панорамите още по-живописни, а долина на река Струма и китните селца в подножието на планината допълват атмосферата на състезанието, част, от което преминава през вековни кестенови гори – символ на планината Беласица.
През 2023 г. Belasitsa Sky Run ще предложи едно трасе – Belasitsa Sky Run Short, с традиционният си маршрут със старт в с. Самуилово и финал в Петрич. Общата дължина на трасето е 32,9 км, а общото изкачване е 1950 метра.

Състезанието е два дни 07-08.10.23г. като спасителния екип се грижи за обезпечаване на участниците и грижата за тяхното здраве.

На терен са зам. председателят Владимир Филков, заедно с Координатор на отряд Благоевград Явор Хаджиев, зам. Координатор на отряд Благоевград Христина Календерска, Ръководител ОБР Ангел Алексиев и доброволец към СБС Мариана Кирова.