Спасители доброволци с кампания за мобилно приложение при бедствия и инциденти

http://spasitelbg.com/mp3/radiosofia.mp3

Спасители доброволци стартират кампания за набиране на средства за създаване на мобилно приложение „Гражданска система за уведомяване при бедствия, катастрофи и извънредни ситуации“.

Целта на тази система е да уведомява навреме гражданите при възникнали бедствия и инциденти и да предпазва и спасява техния живот. Мотото на системата е „Живей един живот – спаси хиляди“. 

Организатор на кампанията е неправителствената организация „Съюз на българските спасители“. Идеята за създаване на това мобилно приложение е на нейния председател Костадин Карамитов. 

Преди три години, когато на територията на страната ни по-често имаше наводнения и пожари, реших, че трябва да се предприеме действие, за да намалим жертвите, които даваме. Така възникна идеята за мобилно приложение и решихме да стартираме кампания за събиране на средства за неговото създаване, което ще е полезно за всички граждани, посочи Карамитов. 

Чрез приложението ще може да се подава сигнал за бедствия или катастрофа, който се получава от всеки, които са регистрирани в него. 

Така всеки, който се намира в близост, може да се отзове и да помогне, реагирайки адекватно. Приложението ще може да бъде изтеглено абсолютно безплатно от всеки.