Локализиране на пожари във Велинград със съдействието на СБС

Пожарите не пропуснаха и велинградския район. Освен сухи треви, огънят е обхванал и част от иглолистната гора. Няма опасност за къщите , които са в близост до района, от 12 август в община Велинград беше в сила частично бедствено положение.

Това гласи заповед на кмета Костадин Коев, издадена след решение на Кризисния щаб в общината. Частичното бедствено положение е за част от територията на общината – района на горските стопанства “Чепино“ и „Алабак“, както и в местностите „Бачовица“ и „Сивек“. Мярката е предприета заради кризисната ситуация с разрастващите се пожари в горските местности и задимяването на част от територията на община Велинград, както и опасността от обгазяване и задимяване на града, с което се застрашава живота и здравето на населението. 

Благодарение на силният и подготвен екип на Съюз на българските спасители Велинград в ръководител Евгени Янкулов бяха локализирани всички пожари, съвместно с екипа си Вилимир Котларски, Стойчо Котларски и Петър Статев. Високата подготовка, добрата екипировка и изключителната техника, която сами успяха да съберат и да създадът, уникална машина приспособена за гасене на горски и полски пожари беше впрегната на пълни обороти. Изказваме сърдечни благодарности на екипи от Велинград!