International Bodyguard Championship в гр. Батуми – Грузия

От 23 до 27 юни 2014 година, отбор на Колеж по охрана и сигурност „Св. Георги Победоносец“ взе участие в Международно състезание „Бодигард“ в гр. Батуми – Грузия, което се проведе в чест на 20-годишнината от създаването на Special State Protection Service of Georgia.
В надпреварата се включи и втори отбор от България, който бе подкрепен от фирма „Бодигард секюрити“, гр. Търговище. Млада, но бърз оразвиваща се охранителна фирма, която смело инвестира в бъдещето на своите кадри.
Отборът, подкрепен от „Бодигард секюрити“, с управител Николай Алексиев, бе изграден също от настоящи и бивши колежани – Костадин Карамитов, Иван Гърбешков, Цветан Тренчев, Георги Костеновски. Капитан на отбора беше Костадин Карамитов, който е председател на сдружение „Съюз на Българските Спасители“, завършил е колежа и в момента продължава обучението си в бакалавърска програма, специалност „Национална сигурност“ на Нов Български Университет, където Колеж по охрана и сигурност „Св.Георги Победоносец“ е акредитиран. Костадин Карамитов носи приза за най-млад бодигард за 2012 г. от Световното първенство в Украйна, гр. Ялта, където участва като част от отбора на колежа, по време на своето обучение.
И двата отбора от колеж по охрана и сигурност се представиха достойно, като показаха своите умения в стрелбата,ръкопашния бой, майсторското управление на автомобил, търсенето на взривни устройства и др.
Състезанието е тясно свързано със специалността „Лична охрана“, която момчетата от колежа усвояват през годините на обучение!