Информация за СБС

Съюзът на българските спасители е доброволна, неправителствена организация, която се развива в съответствие с действащото българско законодателство и с международните правни норми, приложими в държавата. Основната цел на сдружението е да създаде спокойствие, защита и сигурност на населението, изграждайки доброволческа мрежа в цялата страна.

Търсим отговорни хора със знания и умения, които могат да бъдат полезни в нашата организация. Всеки може да помогне съобразно желанието, свободното време и възможностите си. Набираме доброволци, готови да окажат помощ на пострадали при бедствия (пожари, наводнения, свлачища, снежни виелици, лавини, смерч и силни ветрове), издирване на хора в градски условия и горски терени, катастрофи, аварии, извънредни и кризисни ситуации, опазване на околната среда и обществения ред.

Да са водени от свободната воля и желание на личността, а не от стремежа за материални, финансови облаги или от външен (социален, икономически или политически) натиск.

Да бъдеш от първите никак не е лесно – често спасителите рискуват здравето и живота си, за да съхранят нечии чужди. Малко са онези, които осъзнават какви рискове поема и какво жертва един спасител, за да свърши работата си. Всеки човек може да бъде СПАСИТЕЛ и всеки може да бъде спасен.

Средствата са единственото нещо, което е възможно да ни попречи да развиваме идеите и дейността ни.
Всичко, което сме правили до момента, е със собствени средства, а за да продължим с нашата активна дейност се нуждаем от финансова помощ. Всичко, което получаваме, отива за постигане на нашата цел. И най-малката сума има огромна стойност за нас.

Всеки може да помогне за развитие на организацията, като направи дарение:
Дарителска банкова сметка:
Име: СДРУЖЕНИЕ СЪЮЗ НА БЪЛГАРСКИТЕ СПАСИТЕЛИ
IBAN: BG13 UNCR 7000 1525 5243 65

Благодарим Ви!