Годишни награди за доброволчеството 2020 – ГЕРОИТЕ

Най-голямата доброволческа организация в България TIMEHEROES награди координатора за град Благоевград към Съюз на българските спасители Владимир Филков. 

Първият път, когато Владимир се включва в доброволческа акция, е навръх Нова година. В продължение на 40 дни той търси заедно с отряд доброволци изчезналия син на свой колега. Когато го намират, вече е късно.

Оттогава насам Владимир знае, че ако получи обаждане, само едно нещо е сигурно – някой е в беда и се нуждае от помощ. Ето защо за него няма значение дали е на работа, колко важна задача има да довършва, дали е на дивана и гледа телевизия или просто иска да си почине. На първи план за него е човешкият живот. 

Той е координатор на Съюза на българските спасители за област Благоевград заедно с още стотици доброволци с всякакви професии. Неговата е на компютърен специалист. Защо в свободното си време гаси пожари, транспортира болни до COVID отделения, разнася храна и се включва в издирването на изчезнали хора? “Просто съм добър човек”, споделя той чистосърдечно. И когато го казва, за миг наистина изглежда толкова просто.

http://spasitelbg.com/mp3/timeheroesvfilkov.mp3