Честит ден на всички здравни работници

На 7 април светът отбелязва Международния ден на здравето. Датата е избрана с основаването на Световната здравна организация през 1948 г. Международният ден на здравето се чества и като Ден на здравния работник в България от 6 февруари 1964-а.

Световният ден на здравето е глобална инициатива, която приканва всички – от световните лидери до хората във всички страни, да се фокусират върху едно здравно предизвикателство със световна значимост. Акцентирайки върху новопоявяващите се здравни проблеми, Световният ден на здравето дава възможност да се започнат колективни действия за опазване здравето на хората и тяхното благоденствие.

Честит празник на всички здравни работници: лекари, медицински сестри, акушери, фармацевти, физиотерапевти, санитари и всички останали посветили живота си на грижитие за здравето на другите. 

По този случай искаме да честитим и дипломирането с отличен 6.00 на нашия колега – координатор към Съюз на българските спасители за Благоевград Владимир Филков с IV – степен Парамедик. Желаем ти рядко практикуване на придобитите знания и умения, но знаем че когато и да има нужда някой от тях, ти ще покажеш изключителен професионализъм, както винаги! Бъди здрав, вярваме ти и не забравяй ние сме с теб от екипа на СБС.