facebook twitter youtube vbox7
Facebook страница
Онлайн Магазин
onlineshop
Предстоящи събития
Януари 2023
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Гербът на Сдружение Съюз на българските спасители е съставен от няколко символа.

Най – отгоре е изобразен орел – символизиращ славата и амбицията на хората. Орелът е символ на свободата, куража, великолепието, остро и духовно зрение.

Под орела е изобразен лъв - символизира сила, достойнство, могъщ ум. Лъвовете се борят с демоните, обитаващи човешките души – лъжата, завистта и алчността. Лъвът олицетворява непобедимост, но заедно с това той е хитър и лукав. Ръмжащ, озъбен лъв е символ на сила, мъжество и великодушие. Лапата му е вдигната, това символизира храброст и преданост.

Най – отдолу е изобразена акула – символ на голяма сила, бързина и остроумие. Също така притежава смелост, постоянство, самочувствие и благодат. Любовта и се проявява към свободата и решителността. Акулата в голяма степен е символ на оцеляването и лова. Образа на акулата олицетворява всемогъщ дух на водата, благодатта и величието. Акулата помага на всички. Благодарение на своите всяващи респект качества, акулата се счита за символ на ловкост, умение, бързина, упоритост в преследване на целите.

Щитът, който е основа на герба символизира защита и сигурност. От страните на щита са изобразени Лаврови клонки, венец символ на почет, слава, чест и разбирателство.

Мечът минаващ през щита е символ на бдителност, подвижност, сръчност, ловкост, бързина, авторитет, наблюдение и проучване.

Най – отдолу е изобразено знамето на Република България с традиционните си три цвята (бяло,зелено,червено), а върху знамето е изписано съкращението на сдружението СБС.Бродериите на СБС са направени от кожен плат в размер 6,87 х 7,84 см. В краищата има окантовка, която е в червен цвят, а пред нея е изписано с червени букви СЪЮЗ НА БЪЛГАРСКИТЕ СПАСИТЕЛИ.

В центъра на бродерията е изобразен лъв с криле на орел и опашка на акула.

Най – отдолу е изписано съкращението на организацията СБС с червен цвят.


Реверна значка е изработена от метал в размер 1,5 см. Тя се носи от лявата страна на ревера си. Най-често носена е на официални мероприятия, конференции и срещи.

Значката значката е изобразено в центъра лъв с криле на орел и опашка на акула, а отгоре е изписана абревиатурата СБС. 


Медал „Герой“ – геройство, при което има пряко застрашаване на личния живот; свидетелите трябва да потвърдят действията на лицето в зависимост от ситуацията.

 


Медал „Храброст“– геройство, при което няма пряко застрашаване на личния живот; даденото пострадало лице трябва да потвърди правността на случката.